Over ons

Over SKW-opleidingen
 
In 2003 is SKW-opleidingen parttime gestart met veiligheidsopleidingen. Paar eigen klanten en diverse freelance-opdrachten. De aanvragen bleven binnen stromen zodat op 1 januari 2006 de onderneming fulltime cursussen ging geven. Door aanvraag van producten van de klanten hebben we besloten om ook een webwinkel erbij te houden.
 
In 2017 mochten wij Safety Case uit Lelystad overnemen, en in 2018 namen wij BHV-Harderwijk (inclusief de webshop die is geïntegreerd in onze eigen webshop) over. Door de groei is aan onze prettige manier van lesgeven nog steeds niks veranderd.
 
Wij zijn geen 13 in een dozijn bedrijf. Bij ons wordt de lesstof niet met het boek op schoot en via een powerpoint voorgeschoteld om klaar te stomen voor een toets.


Wat doen wij wel?

Wij luisteren naar de wensen van de klant. Een kinderdagverblijf behoeft een hele andere BHV dan een petrochemische industrie. Bij ons is elke cursus maatwerk op de wensen en behoefte van de klant ingespeeld. Theorie wordt ter ondersteuning meegegeven tijdens de training, de hoofdzaak is praktijk door veel te oefenen en te doen leer je te handelen als het zover is. Onze ervaring is dat dit beter blijft hangen en de cursist hier veel meer van leert. Voorkom dat de BHV een saaie verplichting wordt, maak van de BHV een leuke en leerzame omgeving waardoor de mensen enthousiast worden. Hierdoor zijn ze geintreseerder en gemotiveerder, dit resulteert een een betere BHV organisatie met mensen die hun neventaak met passie en enthousiasme uitvoeren.

Over SKW-opleidingen

Onze instructeurs

Onze instructeurs komen uit de praktijk met de nodige brede ervaring binnen de hulpverlening. De BHV trainingen zijn niet opgedeeld in een deel eerste hulp en een deel brand en ontruiming, wij mixen dit zoals dit ook in de praktijk gebeurd. Een simpel voorbeeld. Het blussen van een pop met de blusdeken, leuk dat je een pop kunt blussen, het vuur is uit en de volgende mag. Maar zo gaat het in de praktijk niet. Zodra de pop geblust is hebben we te maken met een slachtoffer die verdere hulp nodig heeft. Hoe is het met het bewustzijn, wat doen we met de brandwonden? Door de oefeningen in realistische scenarios voor te schotelen maken we de cursist niet alleen klaar voor een toets maar leren wij de cursist hoe te handelen in de praktijk als er echt iets gebeurd. Het is leuk om te weten hoe je moet reanimeren. Maar het is beter om ook te weten wanneer je moet reanimeren, hoe herken je iets en wat doe je.
 
BHV is meer als een aap een kunstje leren.
 
Hoe meld je een incident? Heb je een intern alarm nummer of bel je zelf rechtstreeks 1-1-2. En hoe zorg je ervoor dat je collega BHV-ers jou kunnen helpen en ondersteunen. Hoe zitten de procedures in elkaar. Vaak zien wij bij trainingen dat er op de pop gereanimeerd kan worden, een vlammetje gedoofd kan worden en een verbandje gelegd. Je kunt een aap een kunstje leren, dat zien wij helaas veel om ons heen. Cursisten weten de blusmiddelen niet te vinden, of weten niet waar de EHBO-koffers hangen. Vluchtroutes en hoofdafsluiters zijn vaak niet bekend om maar te zwijgen of ze weten of ze zelf ook hoofdafsluiters mogen afsluiten, of dat hier bevoegde personen voor in het bedrijf aanwezig zijn. Elektrisch rijden komt helemaal in, vele bedrijven hebben al laadpalen staan. Maar hoe sluit je de stroom af van de laadpaal? En kun je zo’n elektrische auto of fiets wel blussen en hoe?
 
Klant is koning
Waarom wilt u een training volgen? Is het om aan de minimale wettelijke eis te voldoen, of neemt u de veiligheid serieus?
Geef uw wensen aan, samen overleggen we welke mogelijkheden er zijn en hoe we die in kunnen vullen. Wij kijken graag met u mee naar het RI&E, uw BHV-plan, de ongevallen registratieformulieren en bijna ongevallen. Zo kunnen wij maatwerk maken waar u echt iets aan heeft. Ook kunnen wij deze voor u maken. Al onze trainingen voldoen ruimschoots aan de minimale wettelijke eisen zodat u er altijd van verzekerd bent dat de hulpverleners ook echt kunnen helpen en u verzekerd bent, geen gezeur met wetgevers of verzekeraars achteraf.
 
Wist u dat wij de verplichte jaarlijkse ontruimingsoefening ook kunnen integreren in de cursus. Van de begeleide ontruimingsoefening door ons verzorgd krijgt u achteraf een verslag die aan alle eisen voldoet zoals in de wet wordt geëist.
 
Ook kunnen wij samen met uw BHV-ers de verbandkoffer controleren. Dit is een win-win situatie. Uw BHV-ers weten waar de verbandkoffers zijn, wat erin zit en hoe het gebruikt moet worden. Geen extra kosten voor de verbandkoffer controle, alleen tegen gereduceerd tarief de verbandmiddelen die aangevuld of vervangen moeten worden.

 

Graag verrassen wij u met onze trainingen, niet alleen de prijs zal u enthousiast maken. Maar ook de manier waarop de trainingen worden gegeven en wat er wordt geleerd. U bent van harte welkom bij SKW-opleidingen. SKW-opleidingen